Miód pitny dwójniak „Lipiec”
Dwójniak Lipiec – dwójniak wyprodukowany przez odfermentowanie czysto lipowego miodu pszczelego. Dojrzewa przez leżakowanie. Zawartość alkoholu około 15 %. Długie leżakowanie nadało temu trunkowi ciekawy aksamitny smak. Lekka nuta goryczy pochodząca z miodu lipowego równoważy słodycz dwójniaka. Jego jasnosłomkowa barwa i silny aromat lipy powodują, że pijąc ten miód odnosi się wrażenie, że lipiec trwa wiecznie. Niezależnie od pory roku.
Nagrodzony srebrnym medalem na XIX Międzynarodowym Kongresie Pszczelarskim „Apislavia", który odbył się w dniach 19-23 września 2012 r. w Pszczelej Woli.
Typowy dwójniak produkowany w równych częściach z miodu i wody z domieszką soków owocowych z bzu i aronii. Produkowany z dużym dodatkiem miodów ciemnych jesiennych. Odznacza się świeżością oraz, tak typową dla polskich miodów, głębią aromatów i aksamitną gładkością.
Zdobył liczne medale m. in.:
złoty medal na X Jubileuszowym Konkursie Win i Miodów Pitnych Toruń 2001 zorganizowanym przez KRWiM
brązowy medal Międzynarodowego Festiwalu Miodów Pitnych Boulder (Co) 2004
złoty medal Międzynarodowego Konkursu Miodów Pitnych MAZER CUP Boulder (Co) 2009
złoty medal w Międzynarodowym Konkursie Miodów Pitnych MAZER CUP 2021
Przepisy na drinki z Koronnym - Przepisy
Miód pitny dwójniak „AM”
Dwójniak wyprodukowany z miodów wiosennych. Jest to klasyczny miód pitny bez dodatków. Dojrzewa przez leżakowanie. Rozlewany jest do butelek kamionkowych jak również do butelek szklanych. Lekka, ledwo wyczuwalna, nuta goryczy powoduje, że jego degustacja to prawdziwa przyjemność.
Zdobył liczne medale m. in.:
złoty medal na XIV Jubileuszowym Konkursie Win i Miodów Pitnych Piotrków Trybunalski, zorganizowanym przez Krajową Radę Winiarstwa i Miodosytnictwa w 2005
brązowy medal Międzynarodowego Festiwalu Miodów Pitnych Boulder (Co) 2006