Miód pitny trójniak „Herbowy” / „Wójczyc”
Trójniak wysokiej jakości produkowany w przeważającej części z miodów jesiennych z niewielkim dodatkiem miodu wiosennego i soków owocowych. Dojrzewa przez leżakowanie. Zawartość alkoholu około 13%. Słodycz miodu w tym trunku została stonowana naturalną cierpkością miodów jesiennych i garbnikami owocowymi, co powoduje, że smak tego miodu na długo pozostaje w pamięci.
Nagrodzony złotym medalem na XIII Ogólnopolskim Konkursie Win i Miodów Pitnych Zamość 2004 zorganizowanym przez Krajową Radę Winiarstwa i Miodosytnictwa.
Typowy trójniak produkowany w proporcjach jedna część miodu i dwie części wody. Dojrzewa przez leżakowanie. Zawartość alkoholu około 13%. Bardziej wytrawny i nie tak intensywny w smaku jak dwójniaki, jednak swą wyjątkową głębią aromatu powoduje niezapomniane wrażenia sensoryczne.
Zdobył liczne medale i wyróżnienia m. in.:
wyróżnienie na VI Konkursie Winiarskim Ozorków’97 zorganizowanym przez Krajową Radę Winiarstwa.
złoty medal Międzynarodowego Festiwalu Miodów Pitnych Boulder (Co) 2004
brązowy medal Międzynarodowego Festiwalu Miodów Pitnych Boulder (Co) 2013.
Przepisy na drinki z naszym trójniakiem:
Przepisy na drinki