Pasieka Jaros miody pitne

Miód pitny trójniak „Herbowy” / „Wójczyc”

   Trójniak wysokiej jakości produkowany w przeważającej części z miodów jesiennych z niewielkim dodatkiem miodu wiosennego i soków owocowych. Dojrzewa przez leżakowanie. Zawartość alkoholu około 13%. Słodycz miodu w tym trunku została stonowana naturalną cierpkością miodów jesiennych i garbnikami owocowymi, co powoduje, że smak tego miodu na długo pozostaje w pamięci.

 

   Nagrodzony złotym medalem na XIII Ogólnopolskim Konkursie Win i Miodów Pitnych Zamość 2004 zorganizowanym przez Krajową Radę Winiarstwa i Miodosytnictwa.

Miód pitny trójniak Trybunalski

   Typowy trójniak produkowany w proporcjach jedna część miodu i dwie części wody. Dojrzewa przez leżakowanie. Zawartość alkoholu około 13%. Bardziej wytrawny i nie tak intensywny w smaku jak dwójniaki, jednak swą wyjątkową głębią aromatu powoduje niezapomniane wrażenia sensoryczne.
 

   Zdobył liczne medale i wyróżnienia m. in.:

  • wyróżnienie na VI Konkursie Winiarskim Ozorków’97 zorganizowanym przez Krajową Radę Winiarstwa.

  • złoty medal Międzynarodowego Festiwalu Miodów Pitnych Boulder (Co) 2004

  • brązowy medal Międzynarodowego Festiwalu Miodów Pitnych Boulder (Co) 2013.
     

Przepisy na drinki z naszym trójniakiem:
Przepisy na drinki

logo sklep internetowy
instagram logo miód pitny
facebook logo miód pitny